Beleef het Sieraad

Puur & Pracht biedt kijkje achter de schermen van goudsmederij en presenteert nieuwe winkel

Puur & Pracht biedt kijkje achter de schermen van goudsmederij en presenteert nieuwe winkel

Puur & Pracht biedt kijkje achter de schermen van goudsmederij en presenteert nieuwe winkel

 
Ben jij benieuwd hoe een goudsmid sieraden maakt of hoe zo’n ontwerp tot stand komt? Of draag je graag sieraden en vind je het leuk om nieuwe sieraden te bekijken? Neem dan op zaterdag 2 november tijdens “Beleef Het Sieraad” een kijkje achter de schermen van Puur & Pracht in Helvoirt. Goudsmid Monique van Dorp nodigt je van harte uit. Bovendien maak jij dan als eerste kennis met haar nieuwe collectie en kun je genieten van de sieraden en haar prachtige nieuwe winkel, waar ze sinds 22 september is geopend.
 
Het is mijn passie om authentieke sieraden te maken en ontwerpen. Deze sieraden vertellen het verhaal van de persoon voor me, het verhaal van blijdschap, geluk, herinneringen of troost”, legt Monique uit. “Door middel van creatiekracht ontstaat het ontwerp. Hierbij zitten we samen om de tafel, waarbij ik ontwerp door middel van jouw woorden. Zo zien we samen het sieraad vorm krijgen op papier. De uitvoering geeft me net zo veel plezier als het ontwerpen en zal ik met dezelfde passie en professionaliteit doen. Ik hou er van om iets bijzonders te creëren, bijzonder in techniek of bijzonder in eenvoud, maar vooral bijzonder voor jou. Tijdens deze open dag kun je zelf ervaren hoe het is om in metaal te zagen, of hoe je materiaal kunt buigen. Kleine onderdelen van het vak, die bij het maken van veel sieraden gebruikt worden. Zo kun je zelf ervaren wat is het om te werken achter de werkbank en wat ons vak inhoudt. Spreekt het je zó aan dat je er geen genoeg van kunt krijgen, dan kan dit een mooie aanzet zijn voor het volgen van een workshop in mijn atelier, waarin je zelf een zilveren sieraad maakt.
 
Lancering nieuwe collectie

Op 2 november presenteert Monique ook haar nieuwe collectie. “Daar ben ik echt trots op”, vertelt ze. “Met deze collectie laat ik zien dat juist het combineren van materiaal dat je niet verwacht in een sieraad, prachtige effecten kan hebben. Het speelde al langer door mijn hoofd. Ik heb eerst sieraden voor mezelf gemaakt uit deze serie om te kunnen ervaren wat het materiaal doet. Ik ben er heel positief over en wil het daarom nu uitdragen naar buiten toe. Natuurlijk ben ik heel nieuwsgierig naar de reacties”
 
‘Beleef Het Sieraad’ is de 5e jaarlijkse open dag van de Goud- en Zilverbranche en vindt dit jaar plaats op zaterdag 2 november. Op deze dag openen alle deelnemers de deuren en tonen zij hun mooie ambacht. Ook Puur & Pracht neemt deel aan dit landelijke initiatief en is geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Je bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen in het nieuwe atelier.

Bij je bezoek aan het atelier ontvang je een tegoedbon voor een nieuwe horlogebatterij of het laten schoonmaken van een sieraad.