Beleef het Sieraad

Puur & Pracht biedt kijkje achter de schermen van goudsmederij

Puur & Pracht biedt kijkje achter de schermen van goudsmederij

Puur & Pracht biedt kijkje achter de schermen van goudsmederij


Draag jij graag sieraden? En ben jij benieuwd hoe een goudsmid deze maakt? Neem dan op zaterdag 3 november tijdens ‘Beleef Het Sieraad’ een kijkje achter de schermen van Puur & Pracht in Helvoirt.

Goudsmid Monique van Dorp nodigt je van harte uit. Bovendien maak jij dan als eerste kennis met haar eerste eigen sieradenlijn!
 
“Als goudsmid wil ik sieraden maken die mensen elke dag met veel plezier dragen”, legt Monique uit. “Hoe mooi is het als een sieraad een persoonlijk verhaal vertelt of emoties bij zich draagt? Tijdens deze open dag wil ik graag laten zien hoe ik sieraden maak én wat er allemaal komt kijken voordat een sieraad helemaal af is. Ik laat bijvoorbeeld zien hoe ik soldeer, vijl en schuur. Ook het smelten én smeden van edelmetaal komt aan bod. En: Bezoekers mogen ook zelf plaatsnemen achter de werkbank. Er liggen zaagoefeningen klaar en er kan materiaal gebogen en gehamerd worden. Zo kun je zelf ervaren wat ons vak inhoudt". 
 

Lancering eerste eigen collectie
Op 3 november presenteert Monique eveneens haar eerste eigen collectie. “Daar ben ik echt trots op”, vertelt ze. “Met deze collectie geef ik bijzondere momenten in het leven van mensen kleur én betekenis. Ik wil graag dat iemand, die een sieraad uit deze collectie draagt, zich geweldig voelt en dat ook uitstraalt! Natuurlijk heb ik bij het ontwerpen ook rekening gehouden met draagbaarheid, uitstraling en elegantie.”
 
‘Beleef Het Sieraad’ is de open dag in de sieraden- en horlogebranche en vindt dit jaar plaats op zaterdag 3 november. Op deze dag openen alle deelnemers de deuren en tonen zij hun mooie ambacht. Ook Puur & Pracht neemt deel aan dit landelijke initiatief en is geopend van 10.00 tot 16.00 uur. U bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen in het atelier.
 
Over Puur & Pracht
Edelsmid Monique van Dorp laat mensen graag kennis laten maken met de mogelijkheden van een persoonlijk ontworpen sieraad. Het liefst gaat ze samen met hen om tafel om het ontwerp te maken. Zo komen ze samen tot een chique, eigentijds, modern en persoonlijk sieraad. Een sieraad dat juist het gevoel van de klant vertaalt én zijn verhaal vertelt. Eventueel smelt Monique bij het maken van het sieraad goud om dat de klant aanlevert. Daarnaast kunnen mensen bij haar een workshop volgen, waarbij ze zelf een sieraad maken. Natuurlijk repareert Monique ook sieraden en vervangt ze nieuwe horlogebatterijen.

Puur & Pracht
De Schutsboom 9
5268 EP Helvoirt
0411-64 42 82
06-54 25 89 02
www.puurenpracht.nl