Beleef het sieraad

Beleef Het Sieraad bij Atelier Elcerlyck en De Klokkenmaker

Beleef Het Sieraad bij Atelier Elcerlyck en De Klokkenmaker

Beleef Het Sieraad bij Atelier Elcerlyck en De Klokkenmaker


Ook dit jaar heeft goudsmid Luci Aversteeg van goudsmidatelier Elcerlyck uit Bredevoort weer alles uit de kast getrokken om er voor de bezoekers een interessante dag van te maken.
Zo zijn er die dag diverse demonstraties met het maken en laseren van vingerafdrukken, maar u kunt ook de vele specialistische gereedschappen die nodig zijn bij het vervaardigen van sieraden bewonderen. Ook zijn er demonstraties wensschelpjes gieten en is er de mogelijkheid om zelf te gieten. 
 
Tevens maakt u als bezoeker ook nog eens kans op een gratis sieraad.
Bij horloge- en klokkenmaker Jan Ubels kunt u de wonderbaarlijke techniek achter het mechanische horloge aanschouwen of kijkt u over zijn schouder mee bij het monteren van alle minuscule onderdelen.
 
In navolging van het afgelopen jaar ondersteunt Goudsmid atelier Elcerlyck ook dit jaar weer een goed doel. Dit jaar is het de Fahari Foundation.

De Fahari Foundation is in 2010 opgericht door een kleine groep vrijwilligers. Tijdens Beleef het Sieraad zullen een paar vrijwilligers van de foundation die dag aanwezig zijn.
In Mtwapa (Kenia) werd een project opgestart waar (wees)kinderen een kans krijgen om zelfredzaam te worden en om zo later een wezenlijke bijdrage te kunnen leveren aan de gemeenschap waar ze in wonen. Er werd met 16 kinderen gestart en inmiddels zijn het er 59. 
 
Er is een rescue center gebouwd waar de kinderen wonen tot ze van de basisschool afgaan en naar het voortgezet onderwijs gaan. Natuurlijk blijven ze dan wel in het programma, alleen “wonen” ze dan in een kostschool (gebruikelijk in Kenia) en komen tijdens de grote vakanties terug naar “huis”. De kinderen in het project (variërend in de leeftijd tussen 5 en 19 jaar) hebben in het centrum een thuis gevonden waar ze liefdevol opgevangen worden en zich geen zorgen hoeven te maken hoe ze aan een volgende maaltijd komen. Ze gaan allemaal naar school en kunnen weer kind zijn. In hun vrije tijd helpen ze de Keniaanse begeleiding ook met klusjes in en rondom hun huis. Ook in de groentetuin leren ze hoe ze later zelf groenten kunnen verbouwen.
 
Onlangs zijn ze ook begonnen met een echt naaiatelier waar ze zelf (maar ook in opdracht) bijvoorbeeld de schooluniformen voor andere kinderen kunnen maken. Dit alles om het hele centrum zelfredzaam te maken.

Luci Aversteeg heeft in verband met de editie Beleef Het Sieraad aan de Foundation gevraagd armbandjes te vervaardigen zodat deze op 3 november verkocht kunnen worden.

Aan de armbandjes zit een foto van het kind dat het gemaakt heeft en kost € 7,50.
Met deze extra inkomsten kunnen ze blijven bouwen aan de toekomst. Het centrum is namelijk voorbereid om er t.z.t. een verdieping op te bouwen zodat nog meer kinderen geholpen kunnen worden. Natuurlijk kost dat allemaal geld en daarom worden alle mogelijkheden aangegrepen om, waar dan ook, donaties bij elkaar te schrapen.

Beleef het Sieraad kunt u vinden aan de Prinsenstraat 6 te Bredevoort.

Geopend van 11.00 tot 18.00 uur

Wij zien u graag.

Voor meer informatie: www.elcerlyck.nl